Редовен годишен состанок со МАП тимот на НАТО

Скопје, 05. октомври 2016 година

Претставници на Министерството за информатичко општество и администрација денеска одржаа редовен годишен состанок со претставници на МАП тимот на НАТО, посветен на реформата во јавната администрација.

 

РЕАКЦИЈА на Министерството за информатичко општество и администрација

Скопје, 04. октомври 2016 година

Почитувани,

Кирацовски продолжува со реализација на својата партиска агенда, во која со големи букви е запишано – ќе јадеме живи луѓе и ќе избркаме од работа од хигиеничар до министер.

МИОА пред предвидениот рок ги реализира одредбите за унапредување на администрацијата

Скопје, 30 септември 2016 година

„Повторно пред истекот на законски предвидениот рок февруари 2017 година, МИОА е подготвено за реализација на новововедените законски одредби кои се однесуваат на раководните административни службеници, и тоа во насока на унапредување на нивните вештини и раководни компетенции“, изјави на денешната прес конференција Министерката за информатичко општество и администрација Марта Арсовска Томовска.

РЕАКЦИЈА на Министерството за информатичко општество и администрација

Скопје, 29 септември 2016 година

Почитувани,

Хипокризијата на дополнителниот заменик на министер во министерството за информатичко општество и администрација нема крај.

Министерката Арсовска Томовска се сретна со израелскиот амбасадор Дан Оријан

Скопје, 29 септември 2016 година

Министерката за информатичко општество и администрација Марта Арсовска Томовска денеска оствари работна средба со Дан Оријан, амбасадор на Државата Израел во Република Македонија и со почесниот конзул Градимир Шумковски.

Заменик Министерот Муцунски се сретна со Заменик Министерот за економски развој на Косово Беса Гаши

Скопје, 28 септември 2016 година

Развој на заеднички проекти во делот на промоција на електронските услуги со цел зголемување на вработеноста, беше една од темите на денешниот состанок меѓу Заменик Министерот за информатичко општество и администрација Тимчо Муцунски и Заменик Министерот за економски развој на Косово, Беса Зогај Гаши.

Арсовска Томовска во статија на престижниот светски портал за технологија „Networkworld“

Масачусетс, 25 септември 2016 година

Престижниот портал за технологија ,,Networkworld,, во најновата статија за неодамнешниот Светски форум за ИКТ во Холандија, го издвојува учеството на Министерката за информатичко општество и администрација Марта Арсовска Томовска, како еден од клучните говорници на форумот.

Арсовска Томовска на Светскиот форум „Давос на ИКТ“ во Холандија, посветен на дигиталната трансформација

Ајндховен, 20 септември 2016 година

Министерката за информатичко општество и администрација Марта Арсовска Томовска учествуваше на најпрестижниот светски форум за ИКТ во Холандија, познат како „Давос на информациско-комуникациските технологии“. Станува збор за „Глобалниот форум 2016“ што се одржа на тема: „Дигитализација: Глобална трансформација-нови практики, на кој се дискутираше за влијанието на дигитализацијата врз развојот на општеството, визии за иднината, нови современи практики, како и примената на дигитализацијата во различните сфери на живеењето.

Арсовска Томовска го најави одржувањето на јубилејната 10-та Јуниорска Балканска олимпијада по информатика

Скопје, 17 септември 2016 година

Министерката за информатичко општество и администрација Марта Арсовска Томовска и претседателот на Здружението на информатичари на Македонија, Миле Јованов, го најавија одржувањето на Јуниорската балканска олимпијада по информатика. Земја домаќин на овој врвен натпревар по програмирање кој се одржува по јубилеен, 10-ти пат е Македонија, а организатор е Здружението на информатичари на Македонија со поддршка на МИОА и Фондацијата Телеком за Македонија.

Арсовска Томовска се обрати на Првиот академски час пред студентите на Универзитетот „Св. Климент Охридски“-Битола

Битола, 15.септември 2016 година

Министерката за информатичко општество и администрација Марта Арсовска Томовска присуствуваше на Првиот академски час на Универзитетот „Св. Климент Охридски“ Битола, при што им се обрати на новозапишаните студенти од Факултетот за информатички и комуникациски технологии како најмлада и Факултетот за биотехнички науки како една од најстарите единици во составот на УКЛО.

МИОА на Годишната Конференција : ИПА 2 Механизам за граѓанските организации

Скопје, 15 септември 2016 година

Претставници од Министерството за информатичко општество и администрација учествуваа на Годишната Конференција: ИПА 2 Механизам за граѓанските организации, на покана на организаторот, односно граѓанската асоцијација ЗЕНИТ, со цел да биде презентиран позитивниот пример на соработка на министерството со граѓанските здруженија.

Syndicate content