Во Велес е отворен 30-от бесплатен интернет клуб

Велес, 25 јули 2016 година

Заменик министерот за информатичко општество и администрација Тимчо Муцунски и градоначалникот на општина Велес, Славчо Чадиев, денеска отворија нов интернет клуб во рамките на проектот на МИОА „Светот на дланка", кој има за цел приближување на интернет технологиите до граѓаните и развој на информатичкото општество во Република Македонија.

Муцунски на Форумот за бизнисмени и инвеститори во Република Македонија од дијаспората

Скопје, 21 јули 2016 година

Заменик Министерот за информатичко општество и администрација Тимчо Муцунски се обрати на Форумот за бизнисмени и инвеститори во Република Македонија од дијаспората, во организација на Македонија 2025 и Агенцијата за иселеништво на РМ. Целта на настанот е да ги сумира искуствата и впечатоците на инвеститорите и истите да ги претвори во анализа со препораки кои ќе одат во прилог на градење на стратегија за зголемување на инвестициите од страна на Македонците кои живеат надвор од нашата држава.

Арсовска Томовска во Бон на работнa средба со Клаудија Немат, член на одборот за Европа и технологија на Дојче Телеком

Бон, 21 јули 2016 година

Министерот за информатичко општество и администрација Марта Арсовска Томовска вчера во Бон, СР Германија, оствари работна средба со Клаудија Немат, член на одборот за Европа и технологија на Дојче Телеком. На средбата, која се одржа во седиштето на Дојче Телеком, се разговараше за идните перспективи за дигитализација на Република Македонија, како и за теми поврзани со е-Влада, е-здравство, е-администрација и таканаречени „паметни градови“.

Арсовска Томовска учествуваше на јавна собраниска расправа

Скопје, 19 јули 2016 година

Денеска на 68-та Седница на Комисијата за транспорт, врски и екологија се одржа јавна собраниска расправа на тема „Предлог - закон за информативни и рекламни кампањи на јавните институции“.

И денеска одржани брифинзи за законот за информативни и рекламни кампањи на јавните институции

Скопје, 08 јули 2016 година

Денеска во Министерството за информатичко општество и администрација се одржа брифинг за предлог-законот за информативни и рекламни кампањи на јавните институции, со претставници на печатените медиуми заведени во Регистарот на печатени медиуми на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги, како и со претставници на интернет порталите.

Предлог законот за информативни и рекламни кампањи на јавните институции и пред регионалните и локални телевизии и радија

Скопје, 07 јули 2016 година

Министерството за информатичко општество и администрација продолжува со одржувањето брифинзи за предлог-законот за информативни и рекламни кампањи на јавните институции.

Продолжуваат брифинзите во МИОА, за законот за информативни и рекламни кампањи на јавните институции

Скопје, 06 јули 2016 година

Стручен тим од Министерството за информатичко општество и администрација предводен од Министерката Марта Арсовска Томовска и денеска продолжи со брифинзите за новиот предлог закон за информативни и рекламни кампањи на јавните институции.

Брифинг за законот за информативни и рекламни кампањи на јавните институции во МИОА, со претставници на ЗНМ, МАН и ММА

Скопје, 04 јули 2016 година

Министерството за информатичко општество и администрација денеска одржа брифинг со претставници на Македонската Медиумска Асоцијација, Македонската Асоцијација на Новинари и Здружението на Новинарите на Македонија. Тема на брифингот беше презентирање на предлог законот за информативни и рекламни кампањи на јавните институции, како и предлози и сугестии од засегнатите страни за унапредување на текстот на законот.

Две бронзи за Македонија на Балканската олимпијада по информатика во Кипар

Скопје, 03 јули 2016 година

Македонските средношколци Владимир Максимовски, ученик во ПСУ „Јахја Кемал“ – Скопје и Димитар Бајрактаров, ученик во СОУ „Јане Сандански“ – Струмица освоија два бронзени медали на 24-та Балканска олимпијада по информатика, која од 27-ми јуни до 2 јули се одржа во Никозија, Кипар.

Арсовска Томовска на работен состанок во Велес за новиот ЗОУП

Велес, 1 јули 2016 година

Министерот за информатичко општество и администрација Марта Арсовска Томовска денеска одржа работен состанок со градоначалникот на општина Велес Славчо Чадиев и со директорите на јавните претпријатија, установи и институции под надлежност на општина Велес, за новиот Закон за општата управна постапка.

Јавна консултација со граѓанскиот сектор за новата Стратегија за РЈА

Скопје, 30 јуни 2016 година

Заменик министерот за информатичко општество и администрација Тимчо Муцунски денеска имаше воведно обраќање на јавната консултација со граѓанскиот сектор насловена како „Приоритети за новата Стратегија за реформа на јавната администрација 2016–2021“, во организација на проектот ИПА 2 механизмот за граѓански организации.

Syndicate content